Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 18-09-2024 | Article Rating | (0) reacties

Programma dertigste editie van de Online Educa in Berlijn nu bekend

Programma dertigste editie van de Online Educa in Berlijn nu bekend

Afgelopen donderdag is het programma van de Online Educa 2024 gepubliceerd. Je kunt straks kiezen uit zo’n 120 sessies die verzorgd worden door 190 sprekers uit zo’n 30 landen. Redactielid Wilfred Rubens mag samen met Gilly Salmon, Rod Angood en Herman van der Merwe één van de twee afsluitende sessies verzorgen.

De Online Educa in Berlijn vindt dit jaar voor de dertigste keer plaats. Dit wordt mijn twintigste editie (voor het eerst in 2003). Daarom had ik een voorstel ingediend om tijdens een sessie terug te blikken op belangrijke ontwikkelingen van de afgelopen decennia. Ik heb over al die edities geblogd en beschik over meer dan 330 blogposts over de OEB. Dankzij generatieve AI kan ik die bijdragen analyseren.

Voor de zomervakantie nam Gilly Salmon contact met mij op. Gilly is er zo’n beetje vanaf het begin bij. Zij heeft onder meer het 5 stages model ontwikkeld en de Carpe Diem-methodiek. Ik volg haar al vele jaren, en heb ook diverse keren workshops/presentaties van haar bezocht en deelgenomen aan de massive open online course over Carpe Diem die zij en collega’s hebben verzorgd.

Gilly had een vergelijkbaar idee en stelde voor om samen een afsluitende sessie te verzorgen. Dat gaan we dus doen, samen met Rod Angood en Herman van der Merwe.

Het wordt een Learning Café met als titel The Trend is your Friend. We kijken samen met de aanwezigen terug op 30 jaar invloed van leertechnologieën, en daarna vooruit. We reflecteren, discussiëren, consolideren inzichten en maken plannen voor de toekomst.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

19-09

De leerkuil, niet alleen voor Pippi

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.