Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Future Learning | 22-09-2015 | Article Rating | (0) reacties

Verslag ILIAS conferentie

Verslag ILIAS conferentie Van 8 t/m 10 september werd weer de jaarlijkse internationale ILIAS-conferentie gehouden. Dit jaar waren de bezoekers te gast bij de vak-hogeschool in Dortmund. Diverse bedrijven hielden een presentatie over hun ervaringen met ILIAS: Krohne, Medion, Parfumerie Douglas.

 

ILIAS 5.1 werd onder de loep genomen – ‘vele nieuwe functies op basis van gebruikerswensen’! -, keynote spreker Holger Hansen, opleidingsdeskundige van de universiteit van Bochum, pleitte voor de inzet van e-learning studenten als e-tutors voor andere lerenden en voor bevordering van gamification d.m.v. e-learning MOOC’s. De keynotespreker aan het slot van de conferentie, Marcus Specht van de Open Universiteit, stond stil bij de toekomst: wat gaat e-learning ons brengen? ILIAS is ook aan te passen voor speciale doelgroepen, bijvoorbeeld ouderen: het SenApp-project. Interessant!

Download hier het volledige verslag van de conferentie.

 

ILIAS Conferentie 2016 te Utrecht
Tot onze grote Nederlandse vreugde werd ter afsluiting van de conferentie van 2015 nog aangekondigd dat de ILIAS conferentie 2016 plaatsvindt in Utrecht in de Kromhout Kazerne. We worden ontvangen door kapitein Onno Bakker van het Ministerie van Defensie waar ILIAS wordt ingezet in samenspraak met de NATO.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.