Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-08-2024 | Article Rating | (0) reacties

Onderzoek naar werkplekleren in de gehandicaptenzorg

Onderzoek naar werkplekleren in de gehandicaptenzorg

In de gehandicaptenzorg wordt veel gebruik gemaakt van het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden tijdens het werk. Dit zogeheten werkplekleren is een van de manieren om jezelf verder te ontwikkelen in het vak. Welke methodes zijn daar voor en wat werkt het best? Om die vraag te beantwoorden is onderzoek gedaan door Tilburg University. 20 organisaties werkten daaraan mee, van klein tot groot. Het leverde 32 methoden van werkplekleren op, te verdelen in vier categorieën:

  • Directe ondersteuning: je kan iemand om hulp vragen tijdens het werk, denk aan een ervaren collega of een ledinggevende.
  • Tijd- en plaatsonafhankelijk leren: leren wanneer en waar jij dat wilt, bijvoorbeeld via e-learning of via een app op je mobiel.
  • Leren van de praktijk: je leert van wat er in het echte werk gebeurt. Door bewoners erbij te betrekken met de vraag hoe zij vinden dat het gaat. Of door een situatie te oefenen met een VR-bril.
  • Samen leren: je leert met anderen. Bijvoorbeeld door met een team een training te volgen. Of met een team iets te leren van water is gebeurd.

Lees het hele artikel op de site van Klik, kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg. Op de website van Kennisplein Gehandicaptensector staan voorbeelden van deze methoden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.