Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-08-2024 | Article Rating | (0) reacties

Vanaf 2 september SLIM-subsidie aanvragen

Vanaf 2 september SLIM-subsidie aanvragen

Op 2 september opent een nieuw aanvraagtijdvak van de Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM). Werkgevers kunnen met deze subsidie een fors geldbedrag ontvangen, maar hebben daarvoor wel een beetje geluk nodig.

De SLIM richt zich op drie groepen: individuele mkb’ers (minder dan 250 werknemers en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen), samenwerkingsverbanden in het mkb en grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector. Voor deze groepen gelden aparte aanvraagtijdvakken. Voor individuele mkb’ers zijn er dit jaar twee tijdvakken: in maart en september. Het tijdvak van september loopt van 2 september 09.00 uur tot en met 30 september 17.00 uur. De subsidie is onder meer aan te vragen voor het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers en het doorlichten van de organisatie om een opleidings- of ontwikkelingsplan op te stellen.

Werkgevers moeten zich vóór de aanvraag registreren bij het subsidieportaal . Dit kan nu al. In het aanvraagtijdvak is per aanvrager één aanvraag mogelijk. De regeling is populair, waardoor de kans bestaat dat het subsidieplafond wordt overschreden. Bij overschrijding wordt na afloop van het aanvraagtijdvak via een loting de volgorde vastgesteld waarin de ontvangen subsidieaanvragen worden afgehandeld. Aanvragers hebben dus geen garantie dat de subsidie wordt toegekend.

Voor het uitvoerige artikel en meer adviezen, zie de site van RendementOnline.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.