Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 31-08-2024 | Article Rating | (0) reacties

Online educa: nieuws over het programma

Online educa: nieuws over het programma

Eind november lijkt nog ver weg. Toch komt de 30e editie van de Online Educa eraan. Het conferentieprogramma is bijna rond. De laatste nieuwsbrief van de OEB bevat informatie over verschillende bijdragen, waarbij ook Nederlandse sprekers aan bod komen.

Waarschijnlijk zullen meer dan 2000 deelnemers uit tientallen landen keynotes kunnen bijwonen en deelnemen aan interactieve workshops en andere sessies in verschillende formats.

Een van de keynote sprekers is Timandra Harkness. Haar focus ligt op hoe data onze besluitvorming beïnvloedt, wat volgens de congresorganisatie een zeer relevant thema in het huidige landschap van zowel onderwijs als L&D. Opvallend: zij heeft een achtergrond in wiskunde en filosofie, maar houdt zich ook bezig met stand-up comedy. Ik ben benieuwd of we dat tijdens de opening van de OEB zullen ervaren.

Joitske Hulsebosch, Steven van Luipen en Ite Smit verzorgen een pre-conference workshop over de relatie tussen creativiteit en AI als waardevol hulpmiddel voor docenten en L&D-professionals. Ze onderzoeken verschillende aspecten van creativiteit en de samenwerking tussen mens en AI. In een artikel in deze nieuwsbrief lichten ze dit toe.

In een andere bijdrage in deze nieuwsbrief plaatsen Henriette Kloots en Evitha Scharloo kanttekeningen bij de huidige hype rond AI in de L&D-wereld. Hoewel AI momenteel de discussies op conferenties domineert, wijzen de auteurs erop dat er door de jaren heen vele trends zijn geweest. Ze benadrukken het belang om ook aandacht te blijven besteden aan de aanhoudende uitdagingen waar de L&D-gemeenschap mee kampt, en naar de impact die L&D heeft of zou moeten hebben. In een How To-sessie nemen ze de deelnemers mee op expeditie naar de ‘World of Impact’.

Organisator Rebecca Stromeyer besteedt in deze nieuwsbrief ook aandacht aan dertig jaar OEB, en geeft dertig redenen om naar editie 2024 van de OEB te gaan.

De OEB biedt inderdaad veel gelegenheid om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, maar ook om kritisch te reflecteren op de toepassing ervan. Het is ook de plek om met anderen uit je vakgebied van gedachten te wisselen, en om eens over de grenzen van je eigen sector en land heen te kijken.

E-learning.nl zal als mediapartner ook aanwezig zijn en verslag doen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.